Äppelpaj

Äntligen hemma och uppvärmd igen (galet kallt i butiken, eftersom dörren öppnas hela tiden). Jag har gjort matlådor, mellanmål, ätit mat och bakat äppelpaj! Nu är jag helt slut. Resten av kvällen ska jag bara sitta i soffan och äta äppelpaj. Jag fick en påse äpplen av en kollega från hennes trädgård, så var tvungen att baka den 4e pajen denna höst... Men på hösten får man äta hur mycket äppelpaj man vill! Jag ska också kolla på Rosa bandet-galan, gråta en del och tänka på några av mina nära.

Imorgon blir en lång dag.


Mmmm pengar

Imorgon skulle bli min slödag. Jobba till ett, glida runt lite, göra några ärenden och baka äppelpaj. Men nu ska jag istället jobba 13-18 på stora torget. Kände mig lite tvungen att hjälpa till när det körde ihop sig med personal (en egenskap som jag helt klart fått från mor min) (inte alltid bra). Men jag får tänka på pengarna helt enkelt!

Nu säger jag godnatt!


Rättelse

Måste rätta till en sak här. Sara var inte alls med i Aftonbladet, utan Expressen!
Och här kan ni läsa hennes blogg och följa hela resan.

Kom precis in efter en kort promenad med Malin. Det är faktiskt ganska skönt ute! Nu ska jag ta tag i min To do-lista. Den här veckan kommer jag ha fullt upp. Jobb, träning, läkarbesök och festligheter. Egentligen är det enbart söndag som är ledig. Så nu kickar vi igång den här veckan med några situps och armhävningar!

(upptäckte precis något galet irriterande. Så nu måste jag få ut lite aggressioner)

Dagens aktivitet

Idag har jag varit ledig. Flängt runt i hela stan med tanja och bara spenderat pengar känns det som. En hårddisk och en jacka. Igår köpte jag ett fint halsband också. Och jag måste faktiskt köpa nya underkläder. Med andra ord; Jag höll mitt köpförbud i cirkus en vecka.

Nu på kvällen åkte jag ner till stan och mötte upp Malin. Vi kände oss lite ekonomiska och köpte med oss fika från Hemköp (bra, med tanke på dagens aktivitet), åkte hem och hade myskväll. Istället för att sitta på ett dyrt café. Och om det var mysigt? Ohja!

Blev vintertid igår, så jag är galet trött. Sängen kallar. Godnatt!


Vilken resa!

Har ni sett Aftonbladets löp idag? Då har ni kanske sett kompis Sara där!?

Hon har gjort en fantastisk resa, enbart på ren vilja. Ett år har det gått sen hon började och det är världens skillnad! Hon är en inspiration. Hon ville ändra sin livsstil och var beredd att kämpa för det! Och hon har inte gett upp. Sådana personer växer så himla mycket i mina ögon. Jag är verkligen imponerad, men jag har inte tvekat en sekund på att hon skulle klara det. Och hon fullkomligt strålar!


för många bilder

Dom senaste dagarna har sett ut såhär:
Tvätta, jobba, hänga med Tanja, träna och fira kusin Madde! Nu på kvällen har jag suttit och lagt över bilder från telefonen till datorn. Det har tagit nå jävulskt lång tid! Resnade allt onödigt, men det är fortfarande över 2000 bilder?! Imorgon ska jag nog se till att köpa en extern hårddisk, annars kommer min dator att krascha.

Apropå bilder, Tanja visade mig en app med självutlösare, så ni kanske till och med får en och annan "outfit"bild i framtiden :)))

På kurs

Igår var jag på kurs i Norrköping. Redan där kanske ni listat ut att jag åkte vilse. Bra gissat isf. Åkte vilse (enligt min mobil var jag heeeeelt rätt) och kom försent 25 minuter. Tur för mig att det bjöds på mat den första halvtimmen. Åt en macka rekordsnabbt för att jag inte var så sugen (vill ju inte vara otrevlig). Stress har en förmåga att få mig illamående och nästan spy. Alternativt hade jag sura uppstötningar? JÄTTEINTRESSANT för er att veta!

Nåväl. Jag satt där bland andra Life-are och terapueter. Kunde såklart ingenting av all info och kände mig som en grönsak. Men fick några aha-upplevelser. Och en goodiebag.

Åkte även vilse på vägen hem.

Kor på vägen

Åkte till kärra imorse och nästan framme mötte vi massa kor på vägen. Och dom hade inga planer på att flytta sig! Tog tio minuter att få dom ur vägen.. Men vi kom fram till slut. Vi har vi haft en jättemysig dag och är nu på väg hem igen. Åt precis knappt 50g choklad, och har hamnat i någon slags sockerkoma?


bättre lycka nästa gång!

Jobbdagen har gått fruktansvärt dåligt, vet inte riktigt vad som hände men jag kunde INGENTING! Hjärnkontoret stod blickstilla. Så jag åkte hem och duschade, torkade några "jag-räcker-inte-till"-tårar från kinden och satte på bra musik. Och läste Hanapee. Då blev jag gladare, som alltid.

Nu sitter jag fortfarande med musik i öronen och kollar Nellys rea. Finns många skor jag vill ha, och klänningar som jag vill kunna ha. Synd att dom är gjorda för tjejer/kvinnor med noll bakdel :))) Dom räcker inte ner hela vägen nedanför rumpan liksom. Men skorna iallafall. Flera som jag kikat på innan finns på rean. Synd att jag satt köpförbud på mig själv då!

Så, som rubriken säger: bättre lycka nästa gång!

Ps. Tills nästa gång - lyssna på A Fine Frenzy-Near to you. Ds.

Jag är olydig

Nu gör jag nåt jag inte får göra.. Bloggar på jobbet! Men det är väldigt lugnt nu, så kan ju vara liiiite okej? Idag har jag sprungit ärenden och städat hela dagen. Inget roligt med andra ord. Invigde min nya jacka som jag köpte igår. Den är så himla BRA?! Herregud, bästa köpet på länge alltså. Nu ska jag äta lite matlåda och sen är det bara två timmar jobb kvar. Tjoho, sen missar jag bara en halvtimma av x-factor, för jag har bilen idag. Skönt!


Jag ångrar mig!

Igår sa jag till Anna när vi var inne på rusta att jag fullkomligt avskydde att julen REDAN kommer till butikerna. Men imorse när jag hämtade post på jobbet hittade jag våran julkampanjkatalog. Nu ångrar jag mig! Så himla mysigt?! Fanns massor med fina och mysiga presentpåsar som jag bara längtar efter att få in till butiken.


En grå ruggig dag

Åh. Känner mig så himla grå idag! Ofräsch, halvdåligt humör och bara grå helt enkelt. Jag känner mig som en såndär dag när allt är ruggigt. Så frågan är om jag orkar ge mig iväg till gymmet? Har inte varit där på en vecka nu (kors i taket) så behöver ju egentligen.

Jag hittade flera billigare jackor idag faktiskt. Tre stycken. Så nu har jag istället beslutsångest! Ska jag ta en som är lite tjockare, eller bara en skaljacka?


Jakt på jacka

Ligger äntligen i sängen och ska snart sova. Tog en promenad till Tornby innan jobbet för att leta efter en jacka. Måste ha en vettig "regnjacka" att ha till jobbet, för kallt i skinnjackan nu! Hittade en som jag köpte, men ska leta vidare efter bättre pris imorgon. Xxl kanske fortfarande har bra öppningspriser?! Hittade en riktigt snygg en på intersport. Rena fyndet - 2400kr! Elleeer? Vill komma under 700kr. Önska mig lycka till!

/ prisjägarn


med rätten att tjata.

Jag gick upp snortidigt för att åka till veterinären med Ester. Hon skulle egentligen blivit steriliserad idag, men jag fick snällt ta med henne hem igen. Någon hade räknat fel på månaderna, så vi får vänta en månad till. Skruttfian då, gillar ju inte att åka bil..

När jag kom hem så tänkte jag ha en riktigt mysig morgon. God frukost, en film och bara njuta av att vara ensam hemma! Men istället hittar jag min lillasyster hemma (igen!) (alltid hemma från skolan...) och nu får jag tjata på henne att städa sitt rum (order från mamma, har äntligen RÄTTEN att tjata på henne), äta frukost i köket och inte alls se någon film.

/ tjejen som vill ha sin ensamtid
Är det dags att flytta hemifrån?

Det regnar

Är blötare än en blöt katt! Spöregn ute och jag fick snällt ta cykeln hem från jobbet. Dagen har gått fort faktiskt, har haft något att styra med nästan hela tiden. Så nu blir det nog en lugn kväll (höll på att skriva helg, men sån tur har man ju inte) med ett bad, varm choklad och ljus. Mys helt enkelt! Men nu först ska jag vänta på middagen.


Gårkvällens outfit


Tonight is the night

Idag känner jag mig både pigg och seg. Gjorde ett halvhjärtat försök att städa mitt rum, men gav upp när jag inte hade en aning vart jag skulla lägga allt. Har mycket grejer just nu pga. MASKERAD! På tal om det så är jag grymt taggad för maskeraden ikväll. Har alltid velat gå på maskerad och verkligen gå in för det. Och det ska jag göra nu. Ni kan få en liten sneakpeak på min utstyrsel sen! Satt hela kvällen igår och sydde in klänningen, för hand. Och en underkjol också. Med mammas hjälp såklart, jag är inget sy-geni direkt.

Nu borde jag börja packa och duscha. Åker till min syster om ett par timmar och fixar mig!

Hemsk dröm

Godmorgon! Jag har inte gått upp ur sängen än. Jag ska åka till jobbet om en timma. Det är kallt och jag är trött. Drömde en hemsk dröm nu på morgonen om min lillasyster som kom hem med en kille som aldrig använde tröja, såg ut som 30 och hade en tatuering i stil med Mike Tyson fast MYCKET större! Känner mig inte redo att kicka igång den här dagen, men nu kör vi! Kvart över fyra tar jag helg.


Octoberfest

Igår hamnade vi på octoberfest! En himla mysig och trevlig kväll.


snart maskerad, TAGGAD!

Brrr, det är så himla kallt! Fryser ihjäl trots myskläder. Det börjar bli mörkt ute nu och jag har faktiskt inte spenderat alls många timmar i solen, även att den har STRÅLAT hela dagen. Så himla fint väder! Men jag var och hämtade mitt paket förut iallafall (lite sol där), och i det gömde sig min maskeraddräkt. Lite för stor, så ska testa en mindre också. Annars får jag sy in och grejja. Är så taggad på maskerad!!

Men nu ska jag väl "tagga bort" min trötthet och svira om till finare kläder. Ett glas på 55an med tjejerna en onsdagkväll är ju inte fel?

Puss

Myser med Ester och pussas lite. Ska snart iväg och hämta paket på posten. Spännande!


En nyfiken räv

Åkte till mormor och morfar nu på kvällen för att bära pellets, precis var jag vill syssla med på min lediga dag! Fyra pallar, 52 säckar på varje, 16 kilo/säck. Om mina armar var döda sen gymmet, så är som redo att amputeras nu! När vi hade en halv pall kvar hände nåt helt otroligt! En räv kom in på tomten och kollade på, sprang runt lite och var bara fem (FEM!!!) meter ifrån. Sniffade runt och undrade säkert vad vi höll på med. Den var hur fin som helst! Och vilken upplevelse! Det gjorde min kväll. Så synd att vi inte fick bild på den.

Såklart gosade vi med kattungar också! Dom har jag bild på. Bella och Sören.


Musik i sängen

Just för tillfället ligger jag i sängen och lyssnar på fantastisk musik. Fix you-coldplay, gillar mycket! Det är helt otroligt hur mycket jag älskar musik. Det kan förändra en hel dag, mitt humör och hela min sinnesstämning. Ligger hellre och lyssnar på musik i sängen än att kolla på tv eller film. Iallafall när jag är ensam. Varje låt man liksom kan relatera till. Underbart!


måndag

Har suttit inne hela dagen och varit trött. Skulle beställa en maskeraddräkt, men min storlek var slut. När jag äntligen hade bestämt mig! Typiskt. Nu är det bara leta vidare. Har exakt en dag på mig, sen är det försent att beställa. Nu ska jag ta tag i livet, plocka upp lurarna och ta en promenad i solen. Måste få min dos av dagsljus och röra på mig innan kvällen jobbpass.

söndagar...

Söndag kan vara den värsta dagen av alla. Alltid lika sega, händer aboslut ingenting. Nästan. Har ju umgåtts med Anna idag, och det var ju såklart mysigt! Men hela dagen har ändå varit seg. Det känns som att veckorna bara rinner iväg och det som återstår är söndag, och söndagsångest. Det är tur att jag gillar mitt jobb!

Imorgon börjar en ny vecka - nya utmaningar?

Kärleksmums

Sitter och kärleksmumsar med Anna! Bakade precis och det blev helt godkänt. Annars har vi bara varit nere i stan en sväng. Är skapligt seg idag, huvet är helt mosigt. Mamma och Co. hade fest igår så jag flydde fältet! Blev en sen natt som jag inte spenderade hemma. Går nog och lägger mig tidigt ikväll!


stressig morgon

Tjosan hejsan. Här ligger jag i sängen och latar mig! Ni får ingen bild på det pga. har ingen tröja på mig :)))

Min morgon var himla stressig och fick vända tillbaka hem halvvägs till jobbet. Nackdelen med att ha två olika väskor - måste flytta plånboken. Kom till jobbet alldeles för sent och sprang runt som en illvilling (bara jag som säger....?). Men det gick ändå bra att jobba sen. Känner mig helt slut så jag har skitit i att hänga upp tvätten? Måste ta tag i mig själv nu. Synd att mig säng är så skön. KOM IGEN JOSEFINE!!

At the moment

Sitter vid köksbordet och andas ut. Kom precis hem från gymmet och är något grymt trött! Varenda muskel i hela kroppen är öm efter flera dagars träning + att jag inte alls är van att stå upp hela dagarna. Känner också av att jag slarvat med både sömn och mat dom senaste veckorna! Inte bra alls.

Jag vill ha nyttiga enkla mellanmål, så nu tycker jag ni ger mig era bästa tips!


första dagen ensam

Idag har jag jobbat mitt första arbetspass ensam! Allt gick bra, många förstod om jag inte kunde svara på ALLT. Folk var trevliga och snälla. Så kvällen gick ganska fort. Sen kom det jävliga, att räkna kassan och dom andra tusen sakerna man skulle göra. Vet minst en sak som blev fel! Förhoppningsvis går det fixa ganska enkelt.

Nu ska jag se senaste avsnittet av X-Factor, sen säger jag godnatt!

RSS 2.0